Formació musical

Dedicar-se professionalment a la música o a camps relacionats amb aquesta requereix una certa formació, que pot ser reglada, si es vol titular, o no reglada, si simplement es vol aprendre.

CEIPS adscrits

Els blocs de música dels nostres companys de primària són:

CEIP Bartomeu Ordines, fet pen Bernat, trompetista.

CEIP Robines, fet pen Toni, pianista.

I si voleu anar aprendre a fer música els horabaixes podeu anar a l’escola de música de Binissalem, dirigida pen Tomàs, violinista:

https://www.facebook.com/escolamusicabinissalem?fref=ts

Escoles de música

A la comarca hi ha divereses escoles de música que els horabaixes ofereixen una formació musical de qualitat.
L’Escola Municipal de Musica de Binissalem
 és a l’edifici de can Gelabert. S’hi ofereixen estudis elementals de molts instruments, cant coral, llenguatge musical i té una banda.

Factoria de so a Santa Maria és al polígon de son Llaüt, entre Consell i Santa Maria. S’hi ofereixen estudis elementals de piano, guitarra, baix, bateria, saxo, flauta travessera, percussió llatina i veu i estudis professionals de música moderna i jazz.

Batxillerat a l’IES Binissalem

Finalitzats els estudis musicals d’ESO, a l’IES Binissalem es pot serguir aprofundint amb les assignatures d’anàlisi musical I i llenguatge i pràctica musical a 1r de batxillerat i anàlisi musical II i història de la música a 2n de batxillerat. A l’IES Binissalem a partir del curs 16-17 es cursa l’assignatura de llenguatge i pràctica musical.

Batxillerat d’arts escèniques, música i dansa

També es pot cursar el Batxillerat d’arts escèniques, música i dansa que s’ofereix a diversos centres de Mallorca, entre els que hi ha:

1 IES Josep Maria Llompart

2 IES Berenguer d’Anoia

3 IES Mossèn Alcover

4 IES Joan Maria Thomàs

IES Antoni Maura, batxillerat a distància

Conservatoris

La institució que expedeix les titulacions oficials és el Conservatori de les Illes Balears, que és a Palma. Existeixen dos conservatoris, el professional i el superior.

L’ESMUC és el conservatori superior de Bna i es necessiten unes proves específiques per accedir-hi. S’hi imparteixen tallers i cursos molt interessants.

El Taller de músics de Bna és una escola superior de música i es necessiten unes proves específiques per accedir-hi.


Leave a comment